Restauratie

Nederland bezit nog veel gebouwen van enkele eeuwen oud. Deze gebouwen zijn gebouwd volgens zeer degelijke normen en bevatten vele sierlijke elementen welke vaak uit lood, zink of koper vervaardigd zijn. Voor de bekleding van daken werd er in die tijd veel gebruik gemaakt van natuurstenen leien. Deze gebouwen zijn door de eeuwen heen onderhevig geweest aan verschillende invloeden en nu afhankelijk van goed onderhoud. Hiervoor is een specifieke vakkennis nodig.

Aan het eigen maken van deze technieken gaan vele leer- en praktijkjaren vooraf. Loodgietersbedrijf Warffemius heeft al sinds de oprichting in 1933 een grote belangstelling voor historische bouwkunst. Dat heeft ertoe geleid dat wij ons hebben ontwikkeld tot ambachtelijk specialist in de restauratie en renovatie van monumentale panden.

Bij restauraties is het combineren van een monumentale sfeer met modern comfort een belangrijke drijfveer, zonder daarbij afbreuk te doen aan historisch belangrijke elementen en constructieve duurzaamheid. In samenspraak met eigenaar, bewoner en monumentenzorg hebben wij een aantal projecten in het historische centrum van Delft uitgevoerd. Vernieuwen van koperen goten, met lood en zink bekleden van dakkapellen, aanbrengen van veiligheidshaken in een leiendak en het realiseren van een zinken roevendak zijn daarvan enige voorbeelden.